dijous, 19 d’agost del 2010

Un dia de pesca qualsevol

La jornada laboral, per els de mar comença a les 4 del matí on s'aixequen i van a fer el gel per posar al peix durant el dia i baixar-lo al moll. Es preparen les xarxes, el motor i es verifica que tots els aparells del pont estiguin a punt.
Preparant els ormetgos

La sortida de la balandra del port és a les 5 del matí, on ja no tornará fins a les 5 del capvespre. Es navega envers una hora per arribar  a pesquera de peix, on s'amolla el bou una hora i mitja arrosegant per el fonsde la mar.
Hora de l'alba

Quan es lleva , solen visitar-nos alguns dofins que s'aprofiten d'algún peix més llest que d'altres que han aconseguit fugir de les xarxes per berenar, el mateix que farem nosaltres pero no fins que tinguem tot el peix col·locat i ben estibat dins la gelera.


                                                                    Fent net els serrans!!




Caixó de molls


Santi, amb es peix tapat de gel


Mirant que es bou no tengui cap forat!!

Cafetera al foc, per berenar


Abans però al cap de hora i mitja o dues de navegar s'arriba a pesquera de gamba ( aristeus antennatus )  on es torna amollar el bou que mentre nosaltres preparem i feim el dinar esta pescant envers 600 mts de profunditat ( unes 320 braçes, que es la mesura que empram els pescadors ).

Amollant a la gamba







Ja havent dinat ( els dies de molt mal temps, potser de pa torrat amb un poc de menjar enllaunat i prou, ja que la cuina es impracticable ) damunt les dues i mitja s'aixeca la xarxa per segona vegada, esperant trobar les gambes tan apreciades tant per fer paelles, com a la planxa.

Llevant, a veure si tenim sort!!

Poc o molt, cada dia una sorpresa

Escramarlans acabats de colocar
Gambes que fan gana!!


Els dies de bona mar hi ha temps per donar-nos alguna que altre refrescada tornant cap a casa.

De tornada, a prop del cap de Menorca


pasant-ho bé